Borstweringspanelen

Borstweringen zijn de ondoorzichtige delen van gebouwgevels die zich bevinden onder de doorzichtige delen (d.w.z. de ramen). In veel klassieke gebouwen wisselen de horizontale doorzichtlagen, met veel glas, af met borstweringslagen van bijvoorbeeld steen of kunststof.

 

In moderne gebouwen vinden we steeds meer volledig glazen gevels. Daarin bestaan zowel de doorzicht-gedeelten als de borstweringen uit glas. Ontwerpers kiezen daarbij soms voor borstweringen die fraai contrasteren met de doorzichtbeglazing, maar vaak streven ze perfecte optische eenheid (“matching”) na tussen doorzicht- en borstweringsbeglazing.

 

Beide opties zijn mogelijk met Colorbel geëmailleerd glas. Met name waar het gaat om matching kan men met Colorbel gevels realiseren waarbij de doorzichtbeglazing (in dubbele beglazing) en de bijbehorende Colorbel-borstweringen (in enkel glas) een optimaal harmonieus geheel vormen. Dat geldt ook voor beglazingen met coatings, zoals thermisch isolerende HR++ beglazingen en kleurneutrale of getinte zonwerende beglazingen als Stopsol, Sunergy en Stopray. Colorbel maakt de perfecte match!

 

Wilt u een stap verder dan komt Artlite in beeld. Artlite gezeefdrukt glas is voorzien van slijtvaste dessins van zeer hoge kwaliteit die bestaan uit email dat op het glas wordt aangebracht via een zeefdruk-procédé en door een thermische behandeling op meer dan 600° C. Met Artlite kunnen borstweringsbeglazingen naar persoonlijke smaak worden verlevendigd met verschillende beschikbare motieven (geometrisch of figuratief) in de vele Colorbelkleuren. Er kunnen zo zeer fraaie esthetische effecten ontstaan, van lijnen en regelmatige patronen tot bedrijfslogo’s of zelfs complete manuscripten die hele gevels opsieren.

 

Verschillende bevestigingsmethoden kunt u in PDF-formaat downloaden.