Artlite gezeefdrukt glas

Artlite gezeefdrukt glas is voorzien van slijtvaste dessins van zeer hoge kwaliteit die bestaan uit email dat op het glas wordt aangebracht via een zeefdruk-procédé en door een thermische behandeling op meer dan 600° C. Hierdoor wordt het dessin slijtvast en verkrijgt het glas een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken.


 

Artlite is letselvoorkomend veiligheidsglas* met een verhoogde weerstand. Er kan worden gezeefdrukt op helder of getint glas en op glas met harde zonwerende coating, in glasdikten van 5 t/m 19 mm**. Het procédé kan zelfs worden toegepast op gebogen glas en op sommige typen figuurglas. In dubbelglas kan Artlite worden gecombineerd met alle thermisch isolerende en zonwerende coatings.


Artlite is uitstekend geschikt voor toepassing in buitengevels: zowel doorzichtglas als ondoorzichtige borstweringsbeglazingen kunnen naar persoonlijke smaak worden verlevendigd met de verschillende beschikbare motieven (geometrisch of figuratief) en Colorbelkleuren***. Er kunnen zo zeer mooie esthetische effecten bereikt worden, die hele gevels opsieren. Voor gevels die geheel uit glas bestaan, dus zonder kozijnen, kan Artlite worden toegepast in dubbele Structurele Beglazing (Structura puntbevestigde gevelbeglazing). Ook binnen in gebouwen zijn vele toepassingen mogelijk: scheidingswanden, deuren, trapschotten, panelen, meubels e.d. .

 

Gezeefdrukt glas kan in prijs uitstekend concurreren met andere gevelbekledingen. Zeker wanneer men let op de duurzaamheid en de onveranderlijkheid van het product, de geheel eigen keuze die men ten aanzien van ontwerp en uitvoering kan maken en de meerwaarde die het door zijn geheel eigen esthetiek aan de gevel verleent.

Het is echter wel zinvol om reeds in de ontwerpfase met een aantal zaken rekening te houden:

 

  • beperk zoveel mogelijk het aantal verschillende maatvoeringen;
  • als maatvariaties onvermijdelijk zijn, tracht dan óf de breedte óf de hoogte van de ruiten constant te houden;
  • beperk de maatvoering liefst tot maximaal 1300 x 3000 cm.;
  • beperk ronde of getoogde vormen;
  • kies voor kleuren uit het standaardgamma;
  • bestel alle ruiten in één keer, inclusief enkele reserve-exemplaren.

* met uitzondering van de thermisch versterkte uitvoering en “onthard” gebogen glas

** voor afmetingen: zie rubriek "Limieten"

*** kleuren worden beoordeeld vanaf de buitenzijde van het gebouw. Meerkleurendruk op één oppervlak is mogelijk tot een maximum van 3 kleuren over of naast elkaar.