Colorbel geëmailleerd glas

Colorbel geëmailleerd glas is een blanke of gekleurde beglazing, met aan één zijde een ondoorzichtige* emaillaag, die door middel van een thermische behandeling is versmolten met het glasoppervlak. Door het aanbrengen bij hoge temperatuur verkrijgt het email een buitengewone mechanische hardheid en een hoge weerstand tegen extreme weersomstandigheden en luchtvervuiling. Bovendien is Colorbel onbrandbaar. De Colorbel kleuren worden gegarandeerd wat betreft kleurechtheid en stabiliteit.


Het email van Colorbel kan worden aangebracht op één zijde van een blank of gekleurd floatglas Planibel, meerdere figuurglassoorten, en ook op blank of gekleurd zonwerend Stopsol, glas met een pyrolitische coating.


Colorbel wordt onder andere gebruikt voor borstweringen in gevels. Bij binnentoepassing is Colorbel uitermate geschikt als decoratieve bekleding van wanden, langs roltrappen, en in winkelmeubilair. Colorbel vormt hier een ideaal verfraaiend element. In natte ruimtes als badkamers en doucheruimtes is het een hygiënisch alternatief voor tegels omdat er sprake is van beduidend minder voegen die kunnen vervuilen.
Met Colorbel op Stopsol of Stopray zijn reeds geheel uit glas bestaande gevels gerealiseerd, waarbij doorzichtbeglazing en borstweringen één harmonieus geheel vormen.

 

Colorbel kan worden geleverd in geharde uitvoering, waardoor er sprake is van letselvoorkomend veiligheidsglas. Voor een aantal glasdikten kan het ook in een thermisch versterkte uitvoering geleverd worden.

 

* Colorbel dient altijd tegen een donkere achtergrond geplaatst te worden