2V2 zaalvoetbal

Een nieuw indoor voetbalspel ! 

 

In samenwerking met 4 Soccer Europe heeft AGC een nieuwe voetbalcourt ontwikkeld, die inspeelt op de grote behoefte aan snel en high-tech indoor voetbal.

 

2V2 wordt gespeeld op een soort squashbaan en is een nieuwe sensatie voor voetbalfans en sportliefhebbers in het algemeen.

4 Spelers spelen op een kunstgrasveld van 5 bij 10 meter tussen 12 mm geharde blank float glaswanden. De glazen wanden zijn onderdeel van het spel en maken het spel verrassend en snel. Het ontwerp en de uitvoering zijn gebaseerd op de reeds sinds 30 jaar bewezen AGC squashwandentechniek.

 

Het door AGC ontworpen hang- en sluitwerk maakt het mogelijkde 2V2 courts gemakkelijk aan de ruimtelijke mogelijkheden van de sportaccommodatie aan tepassen. Met de AGC kennis op het gebied van installatieglas/ hang- en sluitwerk en courtontwerp zijn reeds meerdere varianten in projecten gerealiseerd. Naast all-glass courtskunnen ook hoek-courts , geschakelde courts en courts met 1 of meerdere geėmailleerde glaswanden geleverd worden. Alle aangepast aan de wensen van de klant.

 

Voorbeeldtekening (PDF)

 

Glazen wandbekleding (Colorbel)

Door het gebruik van geharde geėmailleerde glazen wandpanelen in bijv. hoekopstellingen ontstaan vele mogelijkheden voor all-glass courts met allerlei creatieve designs, verkregen door oppervlaktebehandeling en de toepassing van kleuren. De glaspanelen zijn door de thermische harding 5 keer zo sterk als normale panelen, en daardoor 5 maal beter bestand tegen mechanische belastingen. Verder zijn de gekleurde glaspanelen bestand tegen water en UV-licht en behouden zij hun uitstraling gedurende de gehele levensduur van de court. Een ideale, gemakkelijk schoon te houden oplossing in vochtige ruimtes.