AGC Squashwanden

AGC produceert en levert al sedert 1975 glazen squashwanden, voorzien van zelf ontworpen hang- en sluitwerk. Reeds meer dan 6000 wanden zijn geïnstalleerd door geheel Europa, het Verre Oosten, het Midden-Oosten en sinds enkele jaren in de Verenigde Staten. AGC is één van de weinige squashwandproducenten die wereldwijd gecertificeerd is door de World Squash Federation. Het squash-programma van AGC omvat zowel achterwanden als zij- en voorwanden. Ook volledig glazen banen zijn mogelijk. Uiteraard biedt AGC Hardmaas ook al het benodigde hang- en sluitwerk en toebehoren.

 

 

 

 

Glazen squashachterwand met glazen stabilisatorsysteem .95 II en 95 IV

Deze achterwanden zijn losstaand en vereisen slechts een bevestiging tegen de zijwanden van de glaswand en in het bodemmateriaal. Op beide plaatsen wordt het glas bevestigd in een aluminium U-profiel.

Afhankelijk van de ruimte wordt de achterwand geleverd in 2 of 4 panelen, met 4 glazen stabilisatoren en een centrale deur van 12 mm gehard blank glas. De stabilisatoren zorgen ervoor dat krachten op het glas verdeeld worden en naar de grond worden afgevoerd.

 

Glazen achterwand met aluminium kokerprofielen. Coco– 95A en Coco- 95B

Indien de ruimte, waarin de glazen wand geplaatst moet worden, geen plaats biedt voor een vinnenachterwand of sprake is van bouwkundige omstandigheden die een andere bevestiging van de wand vereisen, dan biedt AGC Hardmaas de mogelijkheid van een achterwandsysteem voorzien van aluminium kokers in plaats van glazen vinnen. Dit kan gecombineerd worden met een aluminium bovenkoker over de volle lengte van de achterwand die verankerd wordt in de zijwanden en de glazen wand van boven stabiliseert. Het glas zit bij deze constructie in de koker geklemd. Het Coco-type neemt minder ruimte in en is vooral geschikt voor smalle doorgangen. Bovendien biedt dit type meer constructiemogelijkheden. Zo kan men er bijvoorbeeld voor kiezen de glaswand tot aan het plafond door te laten lopen. Hierdoor ontstaat een betere geluidsisolatie.

Verder zijn de glaspanelen, de deur en het beslag identiek aan die van de vinnenwand.

De glaspanelen en de deur van zowel het glazen vinsysteem als van het COCO-systeem, zijn voorzien van witte verticale lijnen die volgens de WSF-richtlijnenkeramisch zijn ingebrand in de hardingsoven.

 

Glazen zijwanden en voorwanden

AGC kan tevens de voorwand en/of de zijwand(en) leveren in 12 mm gehard glas voorzien van een gezeefdrukt en keramisch ingebrand puntraster. Hierdoor ontstaat een vanaf de baanzijde gezien relatief ondoorzichtige wand die voor het publiek wel een transparant doorzicht biedt. Dit negatieve of positieve puntraster wordt in één kleur, meestal in wit, uitgevoerd, maar kan naar wens van de klant tevens in andere kleuren uitgevoerd worden.

 

All – glass court

In samenwerking met meerdere WSF-gecertificeerde distributeurs / plaatsers, kan een volledige glazen court geleverd worden. Voor een permanente opstelling of in een portable uitvoering om voor toernooien in verschillende landen gebruikt te worden.

Voor professionele wedstrijdcourts kan een speciaal “double-dot” systeem geleverd worden voor een optimaal zicht voor spelers en publiek wanneer de squashruimte geen achtergrond heeft om voldoende contrast te bieden. Deze dots worden in 2 kleuren uitgevoerd: zwart aan de publiekszijde (voor minimale reflectie en dus hoge transparantie) en aan de spelerszijde bijna iedere gewenste kleur. Net als bij de andere gezeefdrukte punten worden deze keramische double-dots tijdens het hardingsproces slijtvast versmolten met het 12 mm glas.

 

Hang- en sluitwerk / Toebehoren

Het hang- en sluitwerk bij de AGC glaswanden is van geëxtrudeerd aluminium, voorzien van een hoogbestendige witte coating. Deze coating voorkomt verkleuring door veroudering, een gangbaar probleem bij plastic en nylon onderdelen.

De AGC aluminium onderdelen zijn sterker en stabieler dan kunststof onderdelen, die veelvuldig gebruikt worden door andere aanbieders. Alle deuren worden met 3 scharnieren opgehangen om doorzakking te voorkomen en probleemloos intensief gebruik gedurende vele jaren te kunnen garanderen. De AGC scharnieren zijn ontworpen om contact tussen metaal en de glasranden en de mogelijkheid van beknelde vingers tussen de deur en het naastgelegen glaspaneel te voorkomen .

Naast een maximale functionaliteit zijn de onderdelen esthetisch zeer aantrekkelijk.