Het voordeel van kwaliteit

AGC gehard glazen deuren worden volgens de beste AGC-traditie geproduceerd. Dit geldt ook voor puien, d.w.z. gemonteerde constructies van gehard glazen elementen die zich vaak om de glazen deuren heen bevinden. Vakmanschap staat bij ons voorop. De modernste hardings-, slijp-, boor- en hardingstechnieken worden bij de fabricage toegepast.

 

Het voordeel van assortiment

AGC biedt keuze uit vele glassoorten, afmetingen, dikten en constructies. Zelfsluitend, naar twee zijden draaiend: geen probleem. AGC levert uiteraard geheel op maat, geheel naar de wensen van de klant. Ook met bijvoorbeeld gezeefdrukte of geėtste patronen. AGC levert vele specifieke toepassingen zoals winkelpuien (etalagepuien), schuifwanden, squashcourts en volglas geschroefde gevels. Toepassing van AGC geharde beglazingen geeft dus een optimale ontwerpvrijheid.

 

Deuren en puien

Deuren en puien gemonteerd op vloerveer worden zowel binnen als buiten toegepast. Buitendeuren worden in principe altijd op vloerveer toegepast. De deuren op vloerveer en de puien met deuren op vloerveer zijn ingedeeld in 23 standaardtypen. Het verdient aanbeveling om altijd de nummering van deze indeling te gebruiken. Daardoor ontstaan er geen misverstanden over welk type constructie wordt bedoeld.

 

Om de maximale afmetingen van een deur op vloerveer te bepalen, moet met de volgende zaken rekening worden gehouden: 1) gewicht van de deur; 2) inbouwsituatie (binnen of buiten); 3) doorbuiging van het glas. AGC beschikt over volledig uitgewerkte diktegrafieken van zowel deuren op vloerveer als deuren aan scharnieren. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar. Voor de veiligheid en stevigheid van de constructie moet worden beoordeeld of stabilisatie nodig is of niet. Ook hierover is op aanvraag meer gedetailleerde informatie beschikbaar.

 

AGC glazen puien kunnen op vele wijzen worden uitgevoerd, waarbij wel enkele basisprincipes betreffende de detaillering gelden. Deze komen er grofweg op neer dat vaste panelen in aluminium of roestvrijstalen U-profielen moeten worden bevestigd, en bovenlichten meestal in een klemprofiel.

 

Hardglazen schuifdeuren worden toegepast in binnentoepassingen in woningbouw en utiliteitsbouw. Het systeem kan gecombineerd worden met vaste panelen, zodat ook lange glazen schuifwanden tot de mogelijkheden behoren. Draaideuren, schuifdeuren en vaste bouwglaspanelen kunnen zelfs worden gecombineerd tot complete glazen wandconstructies en geheel door glas omringde ruimten. Ook vouwwwanden zijn mogelijk. Voor deze producten adviseren we om altijd persoonlijk contact met ons op te nemen.

 

Een hoofdstuk apart vormen de showroombeglazingen in gehard of gelaagd glas. Volledig glazen gevels die vanwege hun maximale transparantie de laatste tijd sterk in opkomst zijn. Ook daarmee heeft AGC inmiddels veel ervaring opgedaan.

 

AGC werkt ook volop aan nieuwe ontwikkelingen, zoals inbraakwerende en geluidwerende deuren en puien, diverse decoratieve mogelijkheden, de nieuwste trends in hang- en sluitwerk, en vernieuwde bestelprogramma’s.

 

Het voordeel van goed advies

Glazen deuren en puien ontwerpen is het werk van specialisten. Maar ook specialisten moeten kunnen terugvallen op betrouwbare partners. AGC heeft directe toegang tot alle nodige know-how om zelfs voor de meest gecompliceerde situaties oplossingen te bieden.