Geavanceerde productie


Om alle producten te kunnen maken beschikt AGC over een goed geoutilleerde productie-afdeling voor het harden en voor het uitvoeren van de gewenste bewerkingen en/of behandelingen: snijden, boren van gaten, frezen, slijpen en polijsten, emailleren, zeefdrukken (2 lijnen), montage van hang- en sluitwerk en deurbeslag.

Als één van de weinige bedrijven beschikt AGC over een eigen kleurenlaboratorium. Hierdoor kan AGC inspelen op creatieve ideeën van architecten en andere opdrachtgevers op het gebied van kleuren, design en reflecties. Verder stelt dit AGC in staat de geëmailleerde en gezeefdrukte kleuren van vandaag later exact na te leveren. 

 

Hardingsproces


Het hardingsproces verloopt in grote lijnen als volgt: vóórdat het glas wordt gehard, wordt het eerst op maat gesneden en worden alle gewenste bewerkingen aan het glas zelf uitgevoerd. Het glas wordt vervolgens in de hardingsoven gebracht en verhit tot ruim 600°C. Daarna wordt het door een luchtbehandeling snel afgekoeld. De buitenkanten van het glas koelen het snelst af, met als gevolg het krimpen van de buitenste glaslagen. Het binnenste deel, dat langer warm blijft, zal echter blijven krimpen. Door de verharding van de buitenste lagen is dit echter niet meer mogelijk en deze worden deze als gevolg van het krimpen van het binnenste deel van de ruit op drukspanning gezet. Dit voorgespannen (ofwel geharde) glas is ongeveer vijf maal beter bestand tegen slagen, stoten of spanningen van zowel mechanische als thermische aard. (Bij thermische spanningen kan men bijvoorbeeld denken aan temperatuurverschillen binnen één ruit als gevolg van slagschaduwen op het glas). Een "lichtere" variant van het voorspannen is het thermisch versterken. Hierbij wordt het verhitte glas langzamer afgekoeld, waardoor de drukspanning in de buitenste glasoppervlakken geringer is.