Artlite Digital by Alain Berteau

 

De bekroonde Belgische architect en designer, Alain Berteau, lanceert voor AGC een collectie van acht geëmailleerde glastypes met moduleerbare motieven. Deze collectie gaat veel verder dan de traditionele decoratieve toepassingen omdat er in het glas tal van praktische functies zijn geïntegreerd. Het gamma « Functional Patterns » benut de Artlite Digital technologie, een digitaal drukprocedé op glas.

 

Prijswinnend architect en ontwerper Alain Berteau staat bekend om zijn frisse, innovatieve aanpak. Via de vernieuwing en verbetering van traditionele elementen in zijn werk toont hij ons hoe veelzijdig eenvoud kan zijn.

Alain Berteaus Functional Patterns gebruikt AGC’s Artlite Digital technologie om de grenzen van figuurglasproducten terug te dringen.

Deze nieuwe collectie met oneindig generatieve patronen gaat verder dan de traditionele decoratieve glastoepassingen, door uiteenlopende functies te combineren met discrete, elegante decors. Het glas kan bijvoorbeeld worden gebruikt als oppervlak om op te schrijven. Door patronen te combineren, wordt een grotere of kleinere privacygraad gecreëerd. Rasterpatronen wekken een indruk van diepte. Ook is het mogelijk om texturen te creëren die met andere natuurlijke materialen kunnen worden gecombineerd. Het potentieel

is eindeloos.

 

Toegepast op enkele beglazing, dubbele beglazing, of in combinatie met andere AGC-producten, de Functional Patterns collectie biedt grenzeloze combinaties van intelligente en krachtige toepassingen.